Menu Zamknij

FORMULARZ KONTAKTOWY – KLAUZULA INFORMACYJNA

Informujemy, że Administratorem Państwa danych osobowych podanych w formularzu jest BŁASZCZUK I WSPÓLNICY KANCELARIA RADCÓW PRAWNYCH SPÓŁKA KOMANDYTOWA Z SIEDZIBĄ W WARSZAWIE UL. MIKOŁAJA KOPERNIKA 32 LOK. 7, 00-336 Warszawa, KRS: 0000277053, NIP: 5252396023, e-mail: sekretariat@blaszczuk.eu, tel.: 22 253 47 71 (dalej: KANCELARIA)

Dane osobowe mogą być ujawnione pracownikom lub współpracownikom Kancelarii oraz podmiotom udzielającym im wsparcia na zasadzie zleconych usług i zgodnie z zawartymi umowami powierzenia.

Podane przez Państwa dane osobowe będą przetwarzane przez Kancelarię w celu przyjęcia zapytania kontaktowego, rozpatrzenia zapytania i udzielenia odpowiedzi, na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia
27 kwietnia 2016 roku w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) – dalej RODO.

Państwa dane osobowe będą przetwarzane do obsługi zapytania, będą przechowywane przez okres trwania korespondencji, uzasadniony rodzajem zapytania (jednak nie dłużej niż przez okres 6 miesięcy od daty zakończenia korespondencji), ewentualnie do czasu wcześniejszego odwołania zgody na przetwarzanie. W zależności od tego, jakie będą rezultaty prowadzonej korespondencji, dane albo będą dalej przetwarzane w celu realizacji umowy o czym osoba, której dane dotyczą zostanie odrębnie poinformowana, albo zostaną usunięte, jeżeli nie dojdzie do nawiązania współpracy.

Mają Państwo prawo żądania dostępu do dotyczących Państwa osoby danych osobowych, prawo ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania, a także prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania oraz prawo do przenoszenia danych. Mogą Państwo cofnąć wyrażoną zgodę w dowolnym momencie. Cofnięcie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie wyrażonej przez Państwa zgody przed jej cofnięciem.

Przysługuje również Państwu prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych, gdy Państwo uznają, iż przetwarzanie danych osobowych narusza przepisy RODO. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne.

Kancelaria informuję, że nie podejmuję decyzji w sposób zautomatyzowany i Państwa dane nie są profilowane.